morje-februarja

Zimski skok na morje

Februarja nismo prav pogosto na morju, če dobro premislim ugotovim, da pravzaprav nismo bili še nikoli. Danes zjutraj ko smo se zbudili, pa sva se z Markom prav na hitro odločila, da tako lepega vremena ni vredno zapravljati. Namesto ponovnega hribolazenja po okoliških hribih, ki ga imata otroka že počasi zaenkrat dovolj, sva se prav na hitro odločila za spremembo.

Po zgodnjem zajtrku smo v avto na hitro spakirali skiro, rolerje, ter čelade. V nahrbtnik smo dali nekaj domačih prigrizkov, ki jih imamo vedno v shrambi, ter termovko vročega domačega čaja in se odpeljali na morje.

V Koper smo prispeli okoli 10h, vreme je bilo fenomenalno.

Neža, Mark in jaz smo obuli rolerje. Nik je rolanja zaenkrat še malo manj vešč, težave mu povzroča naglo zaviranje smo mu v izogib temu, da bi se zaletel v kakšen znak, ali celo koga povozil, dali skiro. Mahnili smo jo po poti ob morju prav do centra Izole. Pot, ki vodi ves čas neposredno ob morju je prekrasna. Na naše začudenje je bilo res malo sprehajalcev, verjetno zato, ker februarja pač ni najbolj idealen čas za rolanje ob morju, pač pa bolj za preživljanje prostih dni na smučiščih. Ker je bilo res le peščica sprehajalcev, smo si lahko dali duška in vso pot šibali kolikor nam je dalo srce.

Vmes smo se parkrat ustavili, ker je Nik mnenja, da si je na tako dolgi poti potrebno večkrat vzeti čas za zasluženo malico.

Po treh urah preživetega časa v obuvalih na koleščkih in na skiroju sta bila otroka prijetno utrujena. Preostanek popoldneva smo preživeli na dekci ob morju in raziskovali okolico. Počakali smo še prelep sončni zahod in si ogledali kako po Nikovih besedah sonce pade v morju in se odpravili domov. Bil je res prijeten dan in ugotovili smo, da se bo v tem letnem času potrebno večkrat zapeljati proti naši prelepi Primorski.

Delite naprej ...