fbpx
Vsebina košarice

V košarici ni izdelkov.

Zakaj so ovseni kosmiči vsak dan bolj priljubljeni?

Vsi poznamo ovsene kosmiče, saj so marsikomu od nas babice in mame za zajtrk pripravljale ovsene kaše z mlekom in medom. V zadnjem času pa so ovseni kosmiči postali pravi zvezdniki družbenih omrežji, saj so tudi mladi ljudje navdušeni nad okusom in učinki na zdravje.

Če na Tiktoku vpišete besedo “oatmeal,” boste našli na tistoče videjev z recepti in presenečenimi ugotovitvami, kako slastne so jedi, ki jih lahko ustvarite z njimi.

ZAKAJ SO OVSENI KOSMIČI POSTALI TAKO PRILJUBLJENI?

Prvi razlog so zagotovo neskončne možnosti za pripravo okusnih jedi, pa naj gre za zajtrke, zelenjavne jedi, zdrave sladice, peko ali pa napitke. Z ovsenimi kosmiči lahko eksperimentirate in jim dodate vaša najljubša živila (sadje, oreščke, zelenjavo, začimbe, kakav, …) in sladila. Zelo priljubljeni so v mesnih, zelenjavnih in fižolovih polpetih.

Ponudite jih lahko skoraj vsem, ki nimajo intolerance na oves. Primerni so za vegane, vegetarijance in sladkorne bolnike, če gre za kontrolirane porcije. 30 gramov kosmičev zadostuje za en obrok, kar je približno 110 kcal, zato so odlična izbira tudi za tiste, ki si želijo znebiti nekaj kilogramov.

Z ovsenimi kosmiči lahko dosežete občutek sitosti, brez da bi zaužili veliko kalorij.

RECEPT: BANANINE PALAČINKE Z OVSENIM KOSMIČI

Potrebujete:

  • 1 skodelico mehkih ovsenih kosmičev Mul’c
  • 1 banana
  • 1/2 skodelice mleka (lahko uporabite rastinsko mleko)
  • 2 jajci (vegani uporabite nadomestek jajc)
  • vanilja po okusu
  • 2 čajni žlički pecilnega praška
  • med (lahko tudi drugo sladilo)

Vse sestavine v mešalniku zmešajte v maso. Palačinke pecite v ponvi na kokosovem olju, približno 2 minuti na vsaki strani.

recept-ovsene-palacinke

UČINKI OVSA NA ZDRAVJE SO NEPRECENLJIVI

Ovseni kosmiči so bogat vir prehranskih vlaknin, še zlasti topnih, imenovanih beta-glukani, ki odlično vplivajo na naš srčno-žilni sistem in imunski sistem. Vsebujejo tudi veliko beljakovin, ki poskrbijo za občutek sitosti in podporo mišicam, škrob, vitamine B1, B2, B3 B5 in B6, vitamin A in zdrave maščobe. V ovsenih kosmičih boste našli tudi magnezij, mangan, železo, cink in številne druge koristne vitamine in minerale.

Narejeno je bilo veliko študij, v katerih so ugotavljali pozitivne učinke ovsenih kosmičev na zdravje. Med drugim so ugotovili, da:

  • POMAGAJO OHRANJATI ZDRAVO SRCE

Antioksidanti, vlaknine in lignani v ovsu skrbijo za zdravje srca. Redno uživanje ovsa pomaga zniževati holesterol LDL, ne da bi vplivali na holestorol HDL.

V kliničnih študijah (primer: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11978262/) so ugotovili, da ovseni kosmiči tudi znižujejo krvni tlak. Dnevna doza te čudovite žitarice bo darilo srcu.

  • PREPREČUJEJO ZAPRTJE

Vlaknine v ovsu uravnavajo prebavo in preprečujejo zaprtje. Če imate težave s prebavo, so ovseni kosmiči prava, zdrava in naravna rešitev.

  • URAVNAVAJO KRVNI SLADKOR

Redno uživanje ovsenih kosmičev stabilizira krvni sladkor in zmanjša tveganje za nastanek sladkorne bolezni tipa 2. Zahvala gre predvsem beta-glukanu, ki upočasni dvig ravni krvnega sladkorja po obroku in vlakninam, ki upočasnijo obdelavo sladkorja.

Magnezij v ovsu telesu vrača energijo in je ključen za pravilno delovanje telesa. Nekatere raziskave so potrdile, da pomaga izboljšati odziv imunskega sistema na bolezni.

OVSENI KOSMIČI SO POMEMBEN DEL IZDELKOV MUL’C

ovseni-kosmici

Ko sva razmišljala o sestavinah za obroke Mul’c, sva se takoj strinjala, da morajo vsebovati zdravju prijazne in kakovostne sestavine. Želela sva vsem generacijam zagotoviti okusen obrok, ki ga lahko pojejo brez slabe vesti in skrbi.

Ena glavnih sestavin večine naših žitnih mešanic so seveda tudi ovseni kosmiči. Izbrala sva kosmiče ekološke pridelave, ki ne vsebujejo nobenih dodanih sladkorjev. Same kosmiče za pripravo različnih jedi najdete TUKAJ.

Če pa si želite poskusiti slastne žitne mešanice Mul’c, ki vsebujejo različno sadje, oreščke, manj masten kakav, kokosov sladkor in nekatera druga živila, pa pobrskajte po naši spletni trgovini, kjer boste zagotovo našli mešanico, ki bo zadovoljila vaše brbončice.

Poskrbela sva, da vsaka žitna mešanica vsebuje 4 do 5 sestavin, brez umetnih barvil, konzervansov, belega sladkorja in drugih skritih nezdravih dodatkov.

S takšno izbiro boste celi družini zagotovili obrok, poln hranilnih snovi, ki ohranjajo telo zdravo.

Izdelki v povezavi s prispevkom

Delite naprej ...