Zimski skok na morje

Februarja nismo prav pogosto na morju, če dobro premislim ugotovim, da pravzaprav nismo bili še nikoli. Danes zjutraj ko smo se zbudili, pa sva se z Markom prav na hitro odločila, da tako lepega vremena ni vredno zapravljati. Namesto ponovnega hribolazenja po okoliških hribih, ki ga imata otroka že počasi zaenkrat dovolj, sva se prav na hitro odločila za spremembo. … Preberi več!

Domače suho sadje

Zbudili smo se v ne preveč lepo jutro, sonce se ni kazalo od nikoder. Z Markom sva gledala zabojček domačih jabolk in hrušk ter zabojček grozdja, ki ju je Mark pripeljal iz našega nasada ter se spraševala ali si vzameva slabi dve uri časa in ga pripraviva na sušenje. Sadje je majhno in na pogled ni preveč lepo, je pa … Preberi več!

V gozd po gobe

Živimo na koncu vasi, tik ob gozdu, pravzaprav nas gozd obkroža skoraj z vseh strani. Pogosto se tako odpravimo v gozd popolnoma brez razloga, tokrat pa smo šli v gozd z namenom, da najdemo kakšno gobo. Obožujemo gobe, vsi, razen Nika. Ampak nabira jih pa najraje od vseh! Joj, kako je srečen, ko najde kakšno. Pravzaprav je specialist za jurčke. … Preberi več!

2 dni brez Marka

Nekaj dni nazaj je šel Mark v nasad kosit travo. To opravilo ga pričaka 3 krat letno. Moram priznati, da je res v dobri psihofizični pripravljenosti, da je sposoben tako velikega napora v tako kratkem času. Celoten nasad namreč pokosi v slabih dveh dnevih. Jaz tega ne bi zmogla niti v 14 dneh. Mislim, da bi že po eni uri … Preberi več!

Dogodivščine – dopust

Letošnje poletje je bilo zelo delovno, najbolj delovno od vseh poletij v najinem življenju. Časa za dopust skoraj da ni bilo, neprestano so se pojavljale težave, katerih reševanje ni bilo odvisno samo od naju. Situacije, ki jih nisva mogla predvideti niti za dan naprej, niti nanje vplivati so se kar vrstile. Trije meseci stresa in norenja. Ko sva najbolj potrebovala … Preberi več!